Puskás nemzeti hagymája

Azt állítja Fazekas Sándor, hogy „a hungarikumok azokat az egyedi csúcsteljesítményeket és kiválóságokat jelentik, amelyeket a magyarság 1100 év alatt létrehozott”.

2014. október 8., 11:10

Azt állítja Fazekas Sándor
földművelésügyi miniszter (a kunmadarasi hungarikumnapon), hogy „a hungarikumok azokat az egyedi csúcsteljesítményeket és kiválóságokat jelentik, amelyeket a magyarság 1100 év alatt létrehozott”, példaként említve Puskás Ferenc életművét vagy a makói hagymát.

Ezzel szemben a tény az,
hogy Puskás életműve (micsodája?) mellett a 41 hungarikum között szerepel még az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangrendszere, Pécs 4. századi, ókeresztény temetője vagy a hortobágyi puszta. Ha jól tudom, egyik sem a magyarság 1100 év alatt létrehozott csúcsteljesítménye. De hogy melldöngetve annak nevezzük ki, az valóban hungarikum.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.