Matolcsy álmában az állam magától von el pénzt

2012. október 15., 08:27

Azt állítja Matolcsy György
nemzetgazdasági miniszter (az Észak-Magyarország című lapban), hogy a most bejelentett csomaggal az állam saját magától von el pénzt, valamint olyanoktól, akik eddig nem kellően vették ki részüket a terhek viseléséből.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a „zemberektől” vonják el a pénzt megint. A készpénzfelvételi adót például nyilván nem az állam fogja fizetni, hanem azok, akiknek készpénzre van szükségük. A közszférából elbocsátandó 22 ezer alkalmazott is saját bőrén érzi majd a megszorítást, csakúgy, mint az a több mint százezer pedagógus, akinek a sokszori ígérgetés és halasztás után sem emelik jövő ősszel a bérét. Hogy aztán hány embert érint az az intézkedés, amelynek alapján nyugdíjat és munkabért egyszerre nem lehet fölvenni (még ha összevonva adóznak is utána), azt nem tudom, azt viszont igen, hogy ők nem az állam. Ők az állam polgárai. Akik ezek szerint nem kellően vették ki részüket a terhek viseléséből. De miért vennék ki, ha nincs is megszorítás?

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.