Így készül a nemzeti tőketulajdonos

2013. augusztus 2., 11:05

Azt állítja Orbán Viktor
(a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen), hogy a kormány fontos célja a nemzeti tőke megerősítése, és végre vannak „nagy nemzeti tőketulajdont megtestesítő cégeink”. Ezek között említette az OTP-t, a Molt, az MVM-et, a Trigránitot, a Közgépet, a Richtert és a MAL-t.


Ezzel szemben a tény az,
hogy ezek az átkos szoclib kormányzat alatt is megvoltak, méghozzá többnyire jobb állapotban, mint ma. A MAL vörösiszap-katasztrófájáról persze nem a kormány tehet, de a MOL-ba befektetett állami ötszázmilliárd ma egyharmaddal kevesebbet ér. Az OTP helyzete szintén gyengült, a Trigránit sem muzsikál jól, és a Richter is látott jobb napokat, sőt éveket. A kivétel az MVM, a maga hatalmas nyereségével (amit viszont nem fordít az energiaszámlák csökkentésére), valamint a Közgép. Az Orbán-kormány egyértelmű (és egyetlen) sikere tehát, hogy Simicska Lajost nagy nemzeti tőketulajdonosnak nevezhetjük.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.