Ha miniszterelnökök vagyunk, merjünk nagyok lenni

2014. január 22., 13:44

Azt állítja Orbán Viktor miniszterelnök
(az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN genfi központjában tett látogatásakor), hogy „a nemzeti össztermékünkön és lélekszámunkon felül vagyunk reprezentálva” a CERN-ben folyó tudományos munkában.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a genfi központnak mintegy kétezer-négyszáz állandó és ezerötszáz részmunkaidős alkalmazottja van, ezenkívül tízezer meghívott tudós, diák és mérnök dolgozik ott. Ehhez képest Orbán az ott dolgozó több mint hatvan magyar szakemberrel, doktorandusszal és diákkal találkozott. Tekintve, hogy a CERN-nek huszonegy európai ország, valamint Izrael a tagja, ez a magyar részesedés kisebbnek látszik a GDP-, illetve lakosságarányosnál. Tartalmilag persze lehet, hogy több annál, mindenesetre ha miniszterelnökök vagyunk, merjünk nagyok lenni.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.