A kottát letöltheti a kormányoldalról

Némelyek szerint a hazai állapotok egyre riasztóbbak, én viszont úgy látom, hogy közéletünk nagyon is szórakoztató.

2013. május 30., 07:50

A volt köztársasági elnök közleményt írt arról, hogy végleg elvesztett doktori címével „helyre állt” a becsülete, ami meglepő és mulatságos magyarázat, egyben jól mutatja, hogy az ősz bajnok még mindig érdekes párbajt vív a helyesírással, mi pedig természetesen neki drukkolunk.

Szájtátva figyeltük a kultúrmufurc és közbohóc legújabb produkcióját is, amellyel fényesen bizonyította, hogy maradék eszét, ízlését és renoméját is képes elveszíteni.

Honderű fogadta azt a gyermeteg ötletet, hogy a kormány központilag szervezett táncestekkel kívánja segíteni, sőt, sürgetni a fiatalok párválasztását, mert sok a szingli, kevés a gyerek, és egy önfeledt lassúzás tán beindíthatja azt, amit a demográfiai helyzet megkíván.

Néhány hete megcsodálhattuk a vak komondor gazdájának bunkóságát, és elhűlve hallgathattuk agyalágyult történetét. Örülünk, hogy hírek szerint párja már jobban van, Szabikából nemzeti trafikos lesz, Józsit a Fidesz kirakta a frakcióból, függetlenként állítólag elveszi Terikét, mindenki boldog és elégedett, az öreg kutya is farkát csóválva készül a lakodalomra.

Ámuldozunk mostanában a nagy halandzsán is, és találgatjuk: járt-e Kati, Imre és Feri az Eötvös utcában, mit keresett a kalandos sorsú Eduardo ezredes rég eladott lakásában a színes előéletű Bálint, aki a két évvel korábban elpusztult Tito kutya társaságában fülelte, hogy mit mondott Fletó Őszödön.

Alkalmunk volt elandalodni a Nemzeti Összetartozás Dalán (így illik írni, nagy kezdőbetűkkel), és megértéssel vettük tudomásul a Barackfa című szerzemény kormányzati ajánlóját, amely fölér egy beismerő vallomással: „Az Összetartozás Dalával szeretnénk kifejezni mindazt, amit szívünkben érzünk, de szavakkal elmondani nem tudunk.” Az egyik előadó annak az államtitkárnak a felesége, aki korábban Orbán Viktor beszédírója volt, ezért boldogan magunkévá tettük azt is, hogy a közös énekléssel „átélhető a közösséghez tartozás örömteli élménye, valamint kifejezhető a nyelvéből, zenéjéből, kultúrájából erőt és értéket merítő magyarság nemzeti megújulása, összetartozása”. Van még egy fontos üzenet a hazafiaknak: „A kottát letöltheti a kormányoldalról.”

Aztán itt van Rozika néni, aki dalra fakadt az Echo TV-ben, és akinek a jóságos Orbán Viktorról szóló nótáját az elérzékenyülő műsorvezető az egész nép nevében megköszönte: „Ez csodálatos volt, az embernek a szívébe a régi-régi szép magyar daloknak az emlékét hozta fel, drága Rozika.” Ez olyan bárgyúság és politikai negéd, amin – sejtésünk szerint – még a döbbent kétharmad is szörnyülködve hahotázott.

Ezt, illetve mindezeket a magam részéről biztató jelnek tekintem. A közröhej ugyanis kiváló alap lehet az oly hőn áhított nemzeti összetartozáshoz.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.