Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Halálos sebe miatt elaltatták Yellowstone leghíresebb fehér farkasát

2017. május 22. 07:54

Súlyosan megsebesítették az amerikai Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb és a legkedveltebb sarki farkasát, aminek nyomán az állatot el kellett altatni. A nemzeti park mellett egy állatvédő egyesület is több ezer dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a sokakat felháborító ügyben.

A fehér hölgyként emlegetett nőstény állatot április 11-én találták meg kirándulók lőtt sebbel a park Montana állam területére eső részén, és a fehér bundájú farkast, faja pompás példányát súlyos sérülése miatt el kellett altatni.

A nemzeti park a múlt héten 5000 dollár (1,4 millió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a park „egyik legfelismerhetőbb és a látogatók által leginkább keresett” sarki farkas megsebzőjét, egy montanai állatvédő egyesület, a Wolves of the Rockies pedig hétfőn ajánlott fel további 5500 (1,54 millió forint) nyomravezetői díjat.

Az állatvédők szerint kétség sem fér ahhoz, hogy vadász pusztította el a zsákmányállatok utáni hajszában riválisnak tekintett ragadozót. A montanai csoport véget akar vetni, hogy egyes vadászok úgymond saját kényük-kedvük szerint „folytassanak vadgazdálkodást”.

A lelőtt 12 éves farkas egyike volt a Yellowstone Nemzeti Parkban élő három sarki farkasnak. A Montana, Idaho és Wyoming államok határán elterülő nemzeti parkban 1995-ben honosították meg újra a farkasokat, amelyekből napjainkban mintegy 100 példány él a park területén. (MTI)