Politikai botrány Luxemburgban: a játékosok próbálták meg lerúgni a pálya fölött repkedő drónt

2019. október 4., 10:30

Szerző:

Politikai balhé miatt szakadt félbe csütörtökön az Európa Liga egyik csoportmeccse Luxemburgban, miután egy drónra rögzített zászlóval zavarták meg a helyi Dudelange és az azerbajdzsáni Qarabag közti mérkőzést - írja az Index.

A drónról az Örményország és Azerbajdzsán által vitatott hovatartozású terület, Nagorno-Karabah zászlóját lógatták le, hogy ezzel idegesítsék az azeri csapat játékosait, a zászló ugyanis főleg az örmény színeket foglalja magába.

A Qarabagot eredetileg Agdam városában alapították, amit az 1990-es évek közepén kellett elhagyniuk, miután Örményország megtámadta a várost a két ország közti háború alatt. Agdamból szellemváros lett, a környéket pedig az örmények felügyelik.

A meccset 15 percre kellett megszakítani az első félidőben. A két csapat játékosai a labdával próbálták meg lerúgni a drónt, de ez nem sikerült. A találkozót végül a Qarabag nyerte 4-1-re. A Dudelange képviselői ugyan elnézést kértek az incidens miatt, de komoly büntetésre számíthatnak az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA).