Végelszámolás alá került Tiborcz István egyik cége, de emiatt nem fog a szegényházba kerülni

2019. január 14., 12:22

Szerző:

Tavaly augusztus óta végelszámolás alatt van Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az egyik cége, a HCS Experts Kft. – írja a cégnyilvántartás alapján az mfor.

A társaság informatikai nagykereskedelemmel foglalkozott, Tiborcz 2015-ben szállt be tulajdonosként, testvére, Tiborcz Péter pedig ügyvezetőként dolgozott a cégben. (A fivér 2014 táján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai fejlesztési főosztályát vezette néhány hónapon át.)

A HCS Experts neve felbukkant a Microsoft-botrányban: a normál piaci árat jócskán meghaladó állami informatikai beszerzések miatt a Microsoft több partnerével is felmondta a szerződését.

A tavaly áprilisi országgyűlési választásokhoz közeledve jelentek meg hírek a HCS Experts és a Microsoft-ügy lehetséges kapcsolódásáról. Nem tudni, hogy ezzel áll-e összefüggésben, de a cég forgalma jelentősen visszaesett 2018-ban. 2018 januárja és júliusa között az értékesítés

nettó árbevétele 40,36 millió forint volt, miközben a 2017-es teljes évben még 142,1 millióhoz jutott a cég. 

Orbán Viktor nem foglalkozik üzleti ügyekkel
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Tiborczot persze így sem kell félteni. A négy hozzá köthető cég, az IBC-Projekt Kft, a BDPST Zrt., a G2G Zrt. és a hivatkozott HCS Experts Kft. adózás előtti eredménye 2017-ben csaknem 4,5 milliárd forint volt.

Orbán Ráhel apjának e e mesés gyarapodáshoz természetesen az égvilágon semmi köze nincs, hiszen a múlt héten ő maga mondta, nem először, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik. 

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.