Startupok olimpiája Magyarországon

A Get in the Ring! (GITR) verseny – megállíthatatlan. Idén – hatvannégy ország mellett – Magyarország is megrendezi saját nemzeti GITR fordulóját.

2014. október 13., 13:44

A Get in the Ring! világszintű pódium startupok számára. Az Erasmus Vállalkozói Központ kezdeményezése, melynek célja, hogy a legígéretesebb vállalkozók és leendő befektetőik találkozzanak. A 2013-as győztes, Toby Rush, a GITR-et a startupok olimpiájának tartja. Rush egyébként idén 6 millió dollár befektetésre lelt.

Varga Mónika, a magyarországi program képviselője rendkívül nagy lehetőségnek tartja, hogy Magyarország is részt vehet a versenyben:

– Egyedi pitching verseny koncepció alapján keresünk olyan korai fázisban lévő startupot vagy egy valós problémára megoldást kínáló ötletet, amely számára biztosítjuk a régiós versenyre való kijutását, és bízunk benne, hogy megnyerheti a nemzetközi versenyt. A színes startup lehetőségek palettáján egy lehetőséget, teret kínálunk a jelentkezőknek.

Startupokat és innovatív ötleteket keresnek. A jelentkezési határidő: 2014. október 15.

A versenyzők a GITR ringjében bemutathatják ötleteiket a befektetőknek, a győztes pedig képviselheti Magyarországot 2014. november 18-án Szófiában, a verseny regionális fordulóján, majd Rotterdamban a versenysorozat döntőjén.

A hazai válogató legjobb versenyzői között majdnem 23 000 euró összértékű magyar díjakat osztanak ki, amelynek része az AbilityMatrix 3 millió forint értékű insight kutatása és stratégiai tanácsadása, valamint a StorySociety 1 millió forint összértékű storytelling tanácsadása, amellyel a startup ötletek rajongótáborának felépítését segítik a szakemberek.

Bővebb információ a Get In The Ring!-ről.

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.