Visszalép az üzlettől, mégsem veszi meg a T-Systemst a Mészáros Lőrinc egykori jobbkezének a tulajdonában lévő 4iG

2019. december 10., 18:06

Szerző:

Július 9-én a 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. közös közleményben jelentette be, hogy előzetesen megállapodott  T-Systems Magyarország Zrt. eladásáról. A Mészáros Lőrinc egykori jobbkezének számító Jászai Gellért vezette 

4iG a tárgyalási folyamat lezárulása után inkább úgy döntött, hogy visszalép az üzlettől 

– derül ki a Portfólió cikkéből. Még vizsgálják együttműködési lehetőségeket a nagyvállalati és az állami szektornak értékesített szolgáltatások területén. A megállapodás nem érintette a lakossági, kis- és középvállalati egységeit, a 4iG a nagyvállalati, közigazgatási és intézményi ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatások értékesítésére tette volna rá a kezét. A korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

– Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk. Ennek ellenére nem mondtunk le hazai és régiós növekedési terveinkről, a 4iG kiemelkedő évet zár az idén, amely kiegyensúlyozott hátteret biztosít a társaság növekedési pályájának fenntartásához. Emellett folytatjuk a tárgyalásokat a Magyar Telekommal a mindkét társaság számára előnyös üzleti együttműködés további lehetőségeiről. A 4iG az organikus növekedés mellett továbbra is aktívan keresi azokat az akvizíciós célpontokat, amelyek támogatják növekedési céljait és a részvényesi értéknövelést – idézi a Portfólió Jászai Gellért bejelentését.

A visszalépésről azután tettek bejelentést, hogy a piacok bezártak, de ekkorra már széles körben terjedhetett a hír, a a 4iG-részvények ugyanis a BÉT-en kedden 10 százalékkal estek vissza. A 4iG részvényei szárnyalásnak indultak a T-Systems felvásárlásáról szóló bejelentés nyomán.