Ma este visszatér a színpadra Kulka János

2019. január 30., 08:34

Szerző:

Szerda este lesz a a bemutatója a Tradfó Kortárs Művészetek Házában  Móricz Zsigmond Árvácskájának, amelyben két és fél év kényszerű kihagyás után újra színpadra áll Kulka János is.  A darabot Ördög Tamás rendezi,  egyik próbájáról az MTI fotósa készített felvételeket. 

Az Árvácska című darab bemutatója a Trafó Kortárs Művés
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész még egy premierre készül, márciusban egy Csehov-darabban, a Cseresznyéskertben is szerepet vállalt, amelyet Soós Attila állít színpadra márciusban.

Az Árvácska című darab bemutatója a Trafó Kortárs Művés
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kulka Jánost 2016. április 12-én vitték mentővel az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, hogy életmentő műtétet hajtsanak rajta végre. Felébredve eleinte csak a bal karja mozdult és csak a szemével tudott kommunikálni, a folyamatos fejlődés ellenére most is afáziában – az organikus agyi sérülés következtében létrejövő beszédzavarban – szenved. Felépülése után az első interjút a Klubrádiónak adta, a beszélgetést pedig a 168 Óra közölte írásban először.

Tegnap 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.