Leonardo táncai

Leonardo da Vinci híres festményei a Mona Lisától a Sziklás Madonnáig, egy drón és több tucat táncos – ezt ígéri az ExperiDance új táncjátéka, az Én, Leonardo.

2015. április 29., 17:05

Miért épp Leonardo?
– A Manfred Schweigkofler által rendezett Szenvedélyem, Velence annyira megtetszett egy olasz ügynökségnek, hogy arra kértek minket, keressünk még egy olasz kötődésű darabot, s akkor a kettőt együtt bemutatják a milánói expón – magyarázta a 168 Órának Román Sándor, az előadás koreográfusa.
A produkcióból a polihisztor életművét ismerhetjük meg: feltűnik a fiatal, karrierista Leonardo és az idős művész is. Utóbbit Boda János táncművész alakítja.

– Leonardo élete végén, Az utolsó vacsora befejezésekor szembesül azzal, hogy a karriert választotta a művészet helyett. Ám bizonyos pillanatokban, amikor nem kapta meg a várt megrendelést, a művészetbe menekült. Ekkor valódi műalkotásokat hozott létre – mondta Román Sándor.

2024. április 25., 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.