Blogkönyv anyukáknak

Hat év tapasztalatát összegzi a kétgyerekes anyuka. S mindez egy Facebook-csoporttal kezdődött.

2015. június 18., 17:05

Jónás Anna Kicsivel – könnyebben (Európa Könyvkiadó) című művének már az első mondata egyértelművé teszi, miért is hiánypótló a kötet: „Nemrég végigböngésztem az egyik nagy bevásárlóközpont könyvesboltjának babás-mamás kínálatát, s újfent megállapítottam, hogy a kismamáknak szóló kiadványok legtöbbje pont olyan, mint az amerikai romantikus filmek: ott végződnek, ahol a hús-vér, real time hétköznapok kezdődnek.” De mi történik, ha a játszótéren csatakosra ázik a gyerek? Hogyan induljunk el egy kirándulásra? Ezekre a kérdésekre – főleg ennyire szórakoztató stílusban – alig találni válaszokat.

Hat év tapasztalatát összegzi a kétgyerekes anyuka. S mindez egy Facebook-csoporttal kezdődött.

– Kismamák tapasztalatcseréje folyt a FB-n, s meglepetésemre a tanácsaim sokakat érdekeltek. Ezért amint elegendő anyag összegyűlt, blogolni kezdtem a Bezzeganya.hu nevű közösségi blogon – mondja a szerző a 168 Órának.

Jónás Anna – álnév. A zenetörténész Mikusi Eszter szerette volna, ha a szakmai írásai nem keverednek a gyerekneveléssel kapcsolatos posztjaival. Így alakult, hogy külön „anyaszakértő” nevet választott magának – véletlenszerűen. Véletlen volt az is: a sok praktikus tanácsból könyv kerekedett. Az Európa Könyvkiadónak dolgozott, kíváncsiságból küldte el a blogrészleteket egy szerkesztőnek: érdemesnek találná-e kiadásra? A válasz egy hét múlva érkezett – ajánlat formájában.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.