„Visszahívott, de már csak a lövéseket és sikoltozást hallottam" - szívszorító vallomás a kentucky-i iskolai lövöldözés egyik áldozatának édesanyjától

2018. január 26., 14:24

Szerző:

A 15 éves Bailey Holt az egyik áldozata annak az iskolai lövöldözésnek, ami még szerdán történt egy kentucky-i középiskolában tört ki. Édesanyja csak hívta és hívta amikor tudomást szerzett arról, hogy egy fegyveres fiatal tüzet nyitott a tanulókra, de Bailey nem vette fel. Később a lány visszahívta, de az édesanya már csak a lövéseket és a sikoltozást hallotta a vonalban – írja a CNN.

Bailey Holt
Fotó: Facebook

Bailey-n kívül az eset másik halálos áldozata 15 éves Preston Cope, aki kórházba szállítása után hunyt el. A vérengzésben 16 ember sérült meg, többen a fejükön, három diák állapota tegnap még kritikus volt.

A 15 éves elkövető már megjelent az előzetes meghallgatásán, és az ügyészek azt kérik, felnőttként álljon bíróság elé. Kilétéről, esetleges motivációról vagy mentális zavarról eddig nem hoztak nyilvánosságra információkat. Annyi biztos, hogy a diák reggel fél 9-kor egy kézi lőfegyverrel besétált az intézménybe és tüzet nyitott.

A kentucky-i tragédia előtt egy nappal a texasi Italy-ban is lövöldözés volt. Ott egy 16 éves diák lőtte le iskolatársát. A lányt helikopterrel szállították a dallasi kórházba, állapota egyelőre ismeretlen.

Gabrielle Giffords demokrata képviselő, maga is egy lövöldözés túlélője azt mondta, a fenti események is a fegyvertartási törvények szigorítása után kiáltanak. Giffordsot 2011 januárjában lőtte fejbe egy merénylő az arizonai Tucsonban. A politikus élete egy hajszálon múlt.