Több tucat sérültje van egy baltimore-i lövöldözésnek

Ketten meghaltak, 28-an megsebesültek az egyesült államokbeli Baltimore déli részén egy lövöldözésben vasárnap hajnalban – közölte a helyi rendőrség.

2023. július 2., 12:33

Szerző:

 A WBFF városi televízió szerint a mentők és a rendőrség a Brooklyn Homes városnegyedbeli helyszínen tartózkodik, a sebesültek közül három ember állapota válságos. A rendőrségre több hívás is érkezett éjjel fél egy után, és amikor kiérkeztek, egy nőt holtan, további kilenc embert pedig lőtt sebesülésekkel találtak – közölte Richard Worley, a baltimore-i rendőrség megbízott parancsnoka a CNN szerint.

Egyelőre nincs információ a gyanúsítottakról vagy az indítékról.

Brandon Scott, Baltimore polgármestere „vakmerő, gyáva tettnek nevezte az incidenst, amely itt történt, és amely sok életet változtatott meg véglegesen, és két ember életébe került”. Azt mondta, hogy a tragédia „rávilágít a hatásokra és arra, hogy foglalkoznunk kell az utcáinkon túlburjánzó illegális fegyverekkel, és azzal, hogy azok, akiknek nem lenne szabad hozzájuk jutniuk, képesek megszerezni azokat”.

Scott és a rendőrség illetékesei arra buzdítottak mindenkit, aki információval rendelkezik, hogy jelentkezzen, és segítsen megtalálni a felelősöket. A polgármester azt is elmondta, hogy minden rendelkezésre álló erőforrást mozgósít a nyomozás segítésére.  A polgármester egyszerű üzenetet fogalmazott meg az elkövető számára: „Nem állunk le, amíg meg nem találjuk – és meg is fogjuk találni”.

„Addig is remélem, hogy minden egyes lélegzetvételeddel gondolsz azokra az életekre, amelyeket elvettél, és gondolsz azokra az életekre, amelyekre ma este hatással voltál” – tette hozzá.

(Fotó: Kyle Mazza Anadolu Agency via AFP) 

2024. április 30., 15:44

Hamarosan kezdődik a Rafah elleni támadás, a háborús célokban nincs változás - közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a harcokban elesettek és a Hamász által elrabolt emberek családtagjaival kedden.