Terrortámadás lehetett a késeléses merénylet a manchesteri Victoria pályaudvaron

2019. január 1., 10:08

Szerző:

Három embert megsebesített egy késes támadó hétfőn késő este a manchesteri Victoria pályaudvaron, a tettest elfogták. Két áldozatot, egy férfit és egy nőt kórházba szállítottak, állapotukról egyelőre nem tudni bővebbet.

Az első hivatalos közlésből nem derült ki, hogy a tettesnek terrorista indítékai voltak-e, a terrorizmus elleni rendőrség vezeti a nyomozást, de más motivációt sem tartanak kizártnak.

A BBC brit közszolgálati média egy munkatársa látta a támadást, elmondása szerint az elfogott gyanúsított „Allahot” kiáltott a támadás közben, a rendőröknek pedig kijelentette, hogy ”amíg folyatjátok más országok bombázását, addig az effajta hülyeségek is folytatódni fognak”.

A Manchester Evening News című helyi lap azt írta, hogy a városközponttól északra lévő vasúti pályaudvart a hatóságok lezárták, és a közösségi oldalakra felkerült fotók tanúsága szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).