Fekete kombi hajtott bele a német kancellári hivatal főkapujába

A Bild szerint politikailag motivált akcióról van szó. Ugyanez az autó hajthatott hat éve is a kapunak.

2020. november 25., 12:49

Szerző:

Belehajtott egy autó szerdán Berlinben a kancellári hivatal zárt főkapujába – írja az MTI. Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának - írja a német főváros rendőrsége egy Twitter-bejegyzésben. Az incidens idején az épületben tartózkodott a német kormány több tagja is.

A Bild szerint politikai indíttatású támadás történhetett. Erre utal, hogy az autó egyik oldalán az "Átkozott gyermek-, és idősgyilkosok", a másik oldalán pedig a "Le a globalizációs politikával!" felirat olvasható.

A lap szerint ugyanezzel a sötét kombival 2014-ben is nekihajtottak a kancellári hivatalán főkapujának. Akkor az egyik oldalon a "Le a gyilkos klímaváltozással!", a másikon a "Szeretlek, Nicole" felirat állt, ugyanolyan betűkkel, amilyenekkel a szerdai üzeneteket elhelyezték.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.