Német rabszolgát tartott a bosnyák pár

A tuzlai ügyészség vádat emelt egy boszniai házaspár ellen, amely éveken át fogva tartott és bántalmazott egy német lányt.

2012. június 13., 17:04

Az ügyre az egyik szomszéd feljelentése nyomán derült fény, és a Bosznia északkeleti részén található faluban, Karavlasiban élő házaspárt május 17-én vette őrizetbe a rendőrség - írja az

Index. Milenko és Slavojka Marinkovicot jelenleg vizsgálati fogságban tartják, és kegyetlenkedéssel, az emberi szabadság korlátozásával vádolják őket. Tettükért 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

A most 19 éves Bettina Siegnert még 2005-ben saját anyja bízta a szóban forgó házaspárra. Még Németországban ismerkedett meg velük, ahova ők az 1992 és 1995 között tartó boszniai háború idején menekültek. Az anya, Christine Siegner a boszniai férfival névházasságot kötött azért, hogy így németországi tartózkodási engedélyhez juttassa őt.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a közeljövőben várhatóan vádat emelnek az asszony ellen is, aki gyermeke "rabszolgasága" idején többször is járt Boszniában.

Boszniai lapértesülések szerint a német tinédzsert éveken át rabszolgaként kezelték, nem léphetett kapcsolatba a külvilággal, még iskolába sem járhatott. Többször bántalmazták, s a legnehezebb mezőgazdasági munkák elvégzésére kényszerítették, istállóban tartották, és alig adtak neki enni.