Számszeríjas halálesetek Németországban: még mindig nem tudni, hogyan halt meg öt ember, de ketten búcsúlevelet hagytak

2019. május 15., 15:14

Szerző:

A BBC a német sajtóban megjelentek alapján foglalta össze azt a két rejtélyes ügyet, amelynek összesen öt halálos áldozata van. Mint azt kedden mi is megírtuk, hétfőn két nő testét találta meg a rendőrség egy lakásban az észak-németországi Wittingen városában. Múlt szombaton pedig 640 kilométerrel arrébb, Passaunál, egy panzióban találtak három, számszeríjjal átlőtt holttestet. A két helyszín között van összefüggés, de még most sem pontosan világos, hogy milyen jellegű.

A múlt szombaton, a turisták körében népszerű panzióban három holttestet és három, ún. modern számszeríjat találtak.

Dulakodásnak nem volt nyoma és rajtuk kívül más nem járt a szobában.

Egy 53 éves férfi, Torsten W. és egy 33 éves nő, Kerstin E. kézen fogva feküdtek az ágyban. A férfinak két nyílvessző állt ki a fejéből, három pedig a mellkasából. A mellette fekvő nőnek egy nyílvessző volt a fejében, egy pedig a mellkasában. Az ügyészségi szóvivő azt mondta, két végrendeletet találtak a szobában: egyik a férfié, másik a nőé. Mindkét áldozat a Németország délnyugati részén található Rajna-vidék-Pfalz tartományból érkezett.

A harmadik holttest a 30 éves Farina C.-é, aki korábban egy pékségben dolgozott. A nő teste az ágy előtt feküdt, és egy nyílvessző állt ki a nyakából. 

A hétfőn, a wittingeni lakásban lévő két nő holttestét azok után találták meg, hogy furcsa szagot éreztek a szomszédok, akiknek a tömött postaláda is gyanús volt, valamint érdekes módon azonnal a Passauban történtek jutottak eszükbe. Utóbbiról a sajtóban olvastak.  Egy 35 éves általános iskolai tanár (aki betegsége miatt nem tanított) és egy 19 éves fiatal nő a két áldozat. Azt nem tudni, hogyan haltak meg,

de számszeríjak nem voltak a lakásban.

A két nő napok óta halott lehetett, erőszak nyomai itt sem voltak. A 19 éves áldozat ugyanabból a tartományból származott, mint ahonnan a 640 kilométerrel arrébb, az ágyban megtalált pár. Valószínűleg azért lakott éppen a wittingeni lakásban, mert összeveszett a szüleivel. Bár a két áldozat nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra,

a 35 éves tanítónő annak a Farinának volt a párja, akit a passaui panzióban, az ágy előtt találtak holtan. 

A német rendőrségnek valószínűleg már van pár verziója azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett, de a nyilvánosságra hozott információk alapján még azt sem tudni, hogy milyen kapcsolat volt a panzióban talált három áldozat között. A Bild szerint Torsten W.-nek egy középkori kardokat és késeket árusító üzlete volt Hachenburgban, a már említett Rajna-vidék-Pfalz tartományban.

Farina C.-ről egy szomszéd azt mondta, mindig kicsit fura volt, állandóan feketében járt.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.