Öt holttest, két helyszín, középkori szerepjátékosok: rejtélyes halálesetek tartják lázban Németországot

2019. május 14., 14:26

Szerző:

Valamiféle rituális gyilkosságot vagy öngyilkosságot sejtet az a két eset, amelyről a BBC próbálta meg összeszedni azt, amit eddig tudni lehet róluk. 

Hétfőn két nő holttestét találta meg a rendőrség egy lakásban az észak-németországi Wittingen városában. A rendőrséget a szomszédok értesítették azok után, hogy hallottak a múlt szombaton a Wittingentől igen messze, csaknem 700 kilométerre lévő Passauban történt rejtélyes hármas halálesetről. Az egyelőre nem világos, hogy a szomszédok hogyan és miért gondolták, hogy ennek az ügynek köze lehet ahhoz a hármas halálesethez, amely több száz kilométerrel arrébb történt. Az biztos, hogy a csurig telt postaláda és a fura szag is gyanút keltett bennük. Mint az kiderült, ez a lakás azé a nőé volt, akinek holttestét múlt szombaton Passauban találták meg két másik holttesttel együtt.

De mi történt Passauban?

Múlt szombaton három számszeríjjal megölt személyt találtak a város közelében található panzió egyik szobájában. A dupla ágyban egy 33 éves nő és egy 53 éves férfi holtteste feküdt. Egymás kezét fogták, védekezésnek, dulakodásnak nem volt nyoma. Testüket több nyílvessző szegezte az ágyhoz, a férfi fejéből két lövedék állt ki. A szobában egy harmadik, 30 éves nő teste hevert a padlón, neki egy vessző állt ki a mellkasából. A hármas egy nappal korábban érkezett. Három éjszakára vették ki a háromágyas szobát, reggelit pedig nem kértek. A nyomozók egyelőre ennyit árultak el, a keddi boncolás után lehet majd többet tudni.

Az egyik vendég hosszú, ősz szakállúnak írta le a később holtan talált 53 éves férfit, Torsten W.-t, akiről a Bild már fotót is közölt. A két nő pedig feketében volt, és a vendég szerint mindhárman fura szerzetnek tűntek. Egy másik vendég szerint semmi különöset nem hallottak éjszaka, amikor a rejtélyes hármas haláleset történt.

A rendőrség lefoglalt egy, a panzió előtt leparkolt fehér kisteherautót, amit egy német vadászklub és egy amerikai számszeríjgyártó matricáival díszítettek ki. A hatóságok azt is megerősítették, hogy a három passaui áldozat korábban egy nemzetközi, középkori témájú szerepjátékos klub tagja volt, ami lovagi tornákkal egybekötött középkori vásárokat szervezett.

Egyelőre ennyit tudni, vagyis azt, hogy van két bűnügyi helyszín és valamiféle kapcsolat a két eset között.