Skizofrén zseni a londoni Tate Modern tetejéről ledobott kisfiú 17 éves támadója

2019. augusztus 6. 20:25 - szerző: 168 Óra/MTI

Súlyos sérüléseket szenvedett a londoni Tate Modern múzeum kilátóteraszáról ledobott kisfiú a bűncselekmény gyanúsítottjának keddi bírósági meghallgatásán elhangzott tájékoztatás szerint.

Az ügyészek a meghallgatáson arról tájékoztatták a bíróságot, hogy a hatéves áldozat gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, súlyos vérzés alakult ki az agyában.

A francia kisfiút vasárnap délután dobták le a világhírű múzeum 10 emelet magasan lévő kilátóteraszáról, öt emeletet zuhant. A londoni rendőrség tájékoztatása szerint a gyerek állapota válságos, de stabil

A 17 éves vélelmezett elkövetőt, akit emberölés kísérletével gyanúsítanak, vizsgálati fogságba helyezték, csütörtökön áll újra az igazságszolgáltatás elé, akkor már a londoni központi büntetőbíróságon kell megjelennie.

Kedden a fiatalkorúak bíróságán hallgatták meg London Bromley nevű kerületében, de a nevén kívül nem mondott semmit, indítékai továbbra is ismeretlenek. Személyazonossága a  kiskorúakra vonatkozó törvényi előírások értelmében nem hozható nyilvánosságra.    

Fotó: Press Association via Associated Press/Yui Mok

Daily Mail információi szerint a 17 éves fiatal félelmetesen intelligens, de mentális problémái miatt kezelés alatt áll. A The Sun-nak egy korábbi gondozója azt nyilatkozta, hogy a fiú az egyik legnehezebb, és legnagyobb kihívást jelentő betege. Skizofréniában szenved, és hajlamos az erőszakra. Zömök testalkatű, és dühös lesz, ha valami nem az ő akarata szerint történik. Otthonát csak két kísérővel hagyhatja el.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, tavaly 5,9 millióan keresték fel. 2000-ben nyílt meg a Temze partján egy régi erőmű épületében, a kilátóteraszt 2016-ban adták át egy bővítés keretében.

A francia kisfiú a szüleivel vakáción volt Londonban. 

(Az Index nyomán.)