Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Túl van az életveszélyen a kisfiú, akit ledobtak a londoni Tate Modern múzeum teraszáról

2019. augusztus 5. 20:00 - szerző: 168 Óra/MTI

A hatóságok hétfői tájékoztatása szerint túl van az életveszélyen a londoni Tate Modern múzeum kilátóteraszáról előző nap ledobott kisfiú, bár az állapota még mindig válságos.

A hatéves gyereket vasárnap délután dobta le a 10 emelet magasból egy 17 éves tinédzser, akit emberölés kísérlete miatt a helyszínen őrizetbe vettek. Indítéka egyelőre ismeretlen.

A kisfiú öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyikbe. Azt viszont közölték, hogy a fiú francia, és a szüleivel volt a múzeumban.

Fotó: Press Association via Associated Press/Yui Mok

A rendőrség, amely szerint nincs arra utaló jel, hogy az elkövető ismerte az áldozatát, várja a szemtanúk jelentkezését. 

The Telegraphnak egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy az elkövetőt a látogatók tartóztatták fel, főleg férfiak, hogy ne tudjon elmenekülni. Elmondása szerint a fiatalon semmilyen érzelem nem látszódott, csendben volt. Egy férfi meg is ütötte az elkövetőt. A 17 éves fiút rendőrség megérkezéséig bezárták a mosdóba. A rendőrség később köszönetet mondott azért, hogy a gyanúsítottat nem hagyták elmenekülni. A 17 éves fiatalt őrizetbe vették, emberölés kísérlete gyanúja miatt letartóztatták.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 2018-ban 5,9 millió látogatója volt. Az intézmény szorosan együttműködik a nyomozást vezető hatóságokkal. A múzeum hétfőn kinyitott, de a kilátóteraszra nem engedték ki az embereket.