Lövöldöztek egy kentucky-i középiskolában

2018. január 23., 19:28

Szerző:

Helyi idő szerint kedd reggel 8 óra körül lövések dördültek a Kentucky állambeli Benton középiskolájában – írja az NBC News. . Két halálos áldozata biztosan van a támadásnak, egyikük Richard Sanders rendőrfőnök közlése szerint a helyszínenm a másik kórházba szállítás után vesztette életét. Tizenhét embert lőtt sebekkel szállítottak kórházba. A Marshall Megyei Középiskola területét lezárták, a sérülteket a helyszínen ellátták, a rendőrség pedig bejelentette, hogy a gyanúsított elfogták.  A 15 éves fiúnál kézifegyver volt, kilétéről és tettének esetleges okairól egyelőre nem közöltek információt, a rendőrök megpróbálják felderíteni családi hátterét is. A rendőrfőnök bejelentette, gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

A lövöldöző akkor nyitott tüzet, amikor a diákok óra előtt éppen bementek az osztálytermekbe. A fegyverzajra kitört a pánik, amikor a lövések eldördültek. A diákok a kerítéseket is átszakítva menekültek ki az iskola területéről. Körülbelül százan sírva és kiabálva futottak ki az utcára.

Kentucky állam kormányzója, Matt Bevin Twitter-bejegyzésben erősítette meg, hogy egy gyanúsítottat elfogtak, de türelmet kér, amíg a hatóságok elvégzik a munkájukat. A 4300 fős Bentont sokkolta az eset.

A bentoni iskola alig harminc percnyi autóútra esik attól a kentuckyi Paducah városában lévő iskolától, ahol 1997-ben szintén lövöldöztek: az akkor 14 éves Michael Carneal három diáktársát agyonlőtte, öt diákot pedig megsebesített.