Lövöldöztek a Capitoliumnál

Autós üldözés része volt a lövöldözés, amit a Capitolium közelében hallani lehetett – írja a CNN.

2013. október 4., 09:54

A fekete kocsit a Fehér Háztól kezdték üldözni, itt egy akadályba rohant, és nem állt meg a hatóságok figyelmeztetésére, hanem a mögötte álló rendőrkocsinak is nekiütközött, majd valahogy sikerült elhajtania, írja a

Transindex.

Az autót húsz rendőrautó vette üldözőbe, és a Capitolium környékére érve megengedték a rendőröknek, hogy fegyvert használjanak.

Az üldözött autót egy nő vezette, a kocsiban egy gyerek is tartózkodott. Az AP rendőrségi forrásai szerint a nő meghalt, a gyerek viszont nem sérült meg.

A hatóságok szerint nem terrorcselekmény történt, az üldözött kocsiból nem adtak le lövéseket, és egyelőre az sem valószínű, hogy a nőnél fegyver lett volna. Azt sem tudni azonban, hogy miért hajtott a Fehér Ház kapujához. A hatóságok szerint azonban nem tűntek véletlennek a sofőr cselekedetei.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).