Lövések dördültek a YouTube központjában

A támadó egy nő volt, aki öngyilkos lett az ámokfutás után..

2018. április 3., 22:53

Szerző:

Helyi idő szerint kedd délelőtt lövések dördültek a YouTube központjában. A San Franciscótól 18 kilométerre délre, San Brunóban fekvő épületkomplexumot, a videómegosztó székházát a hatóságok hermetikusan lezárták, az NBC azt írja, hogy egy nő nyitott tüzet, aki öngyilkos lett az ámokfutás után, Négy-öt embert sebesített meg.

 

Arról már több kórház is bejelentést tett, hogy kezeli a támadás sérültjeit. A Zuckerberg San Francisco General Hospital a tényen kívül semmit nem árult el, a Stanford Health Care viszont arról számolt be, hogy négy-öt sérültet ápolnak. Néhányan menekülés közben szerezték a sebeiket. 

A videómegosztó tulajdonosa, a Google egyelőre annyit közölt, hogy együttműködik a hatóságokkal.

 

 

A YouTube egyik termékmenedzsere, Vadim Lavrusik – írja a Vice – a Twitteren azt írta, hogy a szobájából lövéseket hallott, aztán látta, ahogyan néhány munkatársa elkezd rohanni. Ezután többedmagával elbarikádozta magát a helyiségben. Egy Todd Sherman nevű férfi eközben azt írta, hogy először arra gondolt, földrengés tört ki, menekülés közben pedig vérnyomokat látott a padlón és a kifelé a lépcsőkön is. Ő úgy hallotta, hogy a támadó öngyilkos lett.

Volt, aki hozzávetőlegesen 20 lövést hallott.

Az épületet evakuálják, a CBS által készített légi felvételeken és másokon is azt látni, ahogyan az emberek felemelt karral elhagyják az épületkomplexumot. A BuzzFeed írja, hogy néhány száz embert sikerült kimenekíteni. A rendőrök  megmotozták őket, most egy közeli parkolóban várnak. Az épületkomplexumban 1700 ember dolgozik. Szemtanúk kommandósokat és egy tárgyalót is láttak a helyszínen.

A helyi rendőrség – amelyhez több segélyhívás is befutott a YouTube központjából és a környéken élőktől is – mindenkit arra kér, hogy maradjon távol a helyszíntől.