Itt a piknik ideje!

A piknik koncert sorozat bombabiztos siker, már az első évben a közönség kedvence lett, s tavaly is az maradt. Érthető, hogy az idén – e hét végén, július 5-6-án – folytatódik. S hogy mitől piknik? Az esti koncertek előtt és a délelőtti matiné koncert szünetében a zenei élmény mellé kulináris élvezet „jár“ a közönségnek. A szervezők gondosan összeválogatott elemózsiával teli kosarat kínálnak. A lakomát a kastélypark gyepén illetve a vadászlak előtt terített asztaloknál lehet elfogyasztani.

2014. július 2., 18:13

Az Esterházy Magánalapítvány ezzel a különleges rendezvénnyel a test és lélek kényeztetését köti össze. A remek akusztikájú Haydn Teremben felcsendülő szimfonikus koncerteket piknikezés egészíti ki: ki-ki kedve és tetszése szerint – klasszikusan, kosárral a fűben, vagy pedig asztalnál, elegánsan megterítve az egykori vadászlak közelében a mesés kastélyparkban- fogyaszthatja el a gondosan összeállított menüt.

A júliusi koncerten a Pozsonyi Szimfonikusok zenekara Jochem Hochstenbach vezényletével lép fel, s a közönség megismerkedhet olyan ismert szólistákkal, mint Wenzel Fuchs, a Berlini Filharmonikusok szóló klarinétművésze, aki Mozart-klarinétversenyét szólaltatja meg. Az esten felcsendül Csajkovszkij V. szimfóniája is.

A folytatás már augusztusra esik – a műsorról honlapunk később tájékoztat.

Piknikkosarak: 40 €

Fertő-vidéki vegyes savanyúság füstölt nyers sonkával
Házi füstölt kacsamell tök chutney-val
Somlói galuska pohárban

vegetáriánus

Fertő-vidéki vegyes savanyúság juhsajttal
Spenótos krémsajttekercs
Somlói galuska pohárban

Luxuspiknik: 80 €

Szürkemarha Fertő-vidéki zöldséggel és nyári salátával
Pöttschingi pisztrángtekercsek sáfrányos mártásban kapros burgonyapürével
Borjú-Tafelspitz és húspogácsák borsóval és kucsmagombával
Somlói galuska

vegetáriánus

Füstölt tofu Fertő-vidéki zöldséggel és nyári salátával
Sült rizottógolyók tárkonyos mártásban
Zöldséges polentaszeletek borsóval és kucsmagombával
Somlói galuska

Minden piknikajánlat 2 fő részére tartalmaz bőséges ételkínálatot, bort az Esterházy pincészetből, kenyeret és ásványvizet.

A hétvégi koncertek részletes programja, jegyvásárlási lehetőséggel a

honlapon.

.