Felvégi pofon

A Fidesz a két magyar párt közül a Hídról szinte tudomást sem vett. („Nem is magyar párt!” – jelentette ki Bugárékról pökhendin Semjén.) Kizárólag az MKP-t részesítette kegyeiben, anyagi és erkölcsi támogatásában. A választások során azonban bebizonyosodott, hogy a magyar kisebbséget nem lehet Budapestről irányítani.

2010. június 30., 05:13

Különösen, ha az anyaországban olyan kormány kerül hatalomra, amelynek első, legsürgősebb intézkedései (Trianon-emléknap, kettős állampolgárság) riasztó üzenetet közvetítenek a szomszéd országoknak. Ezekkel a semmibe se kerülő gesztusokkal a Fidesz csak a saját radikálisait akarta lenyugtatni, és a Jobbik szájából énekelte ki a nacionalista kezdeményezés büdös sajtját.

Megmutatkozott, hogy a kisebbségi magyarok valódi mentalitását sem Csákyék, sem Orbánék nem ismerik. Tévednek, amikor azt hiszik, hogy számukra a kettős állampolgárság és a zászlólengetés fontosabb, mint a nyugodt élet és a siker lehetősége ott, ahol élnek. Ez jól mutatja, hogy a valós élettől mennyire távol áll a Kárpát-medencében élő magyar nemzet politikai és mentális egységéről alkotott elképzelés.

Kajuk Gyula
Budapest