Ennyi volt, megszűnik a Red Bull Air Race

2019. május 29., 15:09

Szerző:

A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezon után nem folytatja a Red Bull Air Race világbajnokságot – írja az Index.

Az idei bajnokság három, már lekötött futamát még megtartják, vagyis júniusban Oroszországban, júliusban Magyarországon, és szeptemberben Japánban. Azt nem tudni, hogy a naptárban szereplő indianapolisi és szaúd-arábiai versennyel mi lesz.

Szabadedzés a Red Bull Air Race hét végi versenye előtt
Fotó: Máthé Zoltán

A Red Bull Air Race versenyei 2003-ban indultak, azóta több mint 90 futamot rendeztek világszerte. A cég közleménye szerint azonban a kimagasló színvonalú sportélmény ellenére sem vonzott elég nagy érdeklődést.

Magyarországon eddig 12 versenyt rendeztek, mindegyiket Budapesten. Tarlós István főpolgármester az idei kampány kezdetén már nem adott engedélyt arra, hogy 2019-ben is a fővárosban rendezzék meg a futamot. Az esélyes helyszínek közül végül márciusban Zamárdi nyert, ott lesz az utolsó magyar Red Bull Air Race.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.