"Eleinte úgy nézett ki, hogy talán távozok a politikából"

Bugár Béla, a Híd elnöke bizonyos elégtétel érzésével tér vissza a parlamenti alelnöki székbe. „Hazudnék, hanem nem mondám, hogy természetesen ezt így is érzem. Tudják, eleinte úgy nézett ki, hogy talán távozok a politikából,“ mondta Bugár a SITA hírügynökségnek.

2010. július 18., 06:59

Egyben hozzátette, hogy elégtételt főleg az MKP néhány képviselőjével szemben érez, akik azt mondták, hogy a Híd pártnak nincs esélye a parlamentbe jutásra - írta a

Bumm szlovákiai magyar hírportál.

„Arról is beszéltek,hogy gyakorlatilag a Smer sötét lovai vagyunk, állítólag a Smer alapított minket, a Smer pénzel bennünket, miközben mi voltunk azok, akik azt mondtuk, hogy a Smerrel nem kormányzunk. Mint látja, volt erre lehetőségünk, de azt mondtuk, hogy nem megyünk bele. Abból a szempontból is elégtétel , hogy azok, akik valótlan információkat állítottak rólunk, végül úgy jártak, ahogy jártak. Pedig én mondtam, hogy jobb lenne, ha a parlamentben lennének“ - jelentette ki Bugár.

Bugár szerint azért, hogy az MKP a parlamenten kivűl maradt, nem csupán Csáky Pál és Duray Miklós viselik a felelőséget, de a többiek is „Volt kollegáimnak lehetőségük volt arra, hogy megakadályozzák azt, ami történt. Nem tették meg. Olyan emberek, mint Bárdos Gyula vagy Miklós László, és folytathatnám a sort, az egyik oldalra beszéltek a másikra oldalra beszéltek, de sohasem mondtak ellent Csákynak vagy Duraynak. Én emlékszem az alapszabályzatra. Ha az elnökség egyharmada úgy kívánja, akkor az elnöknek össze kell hívnia az elnökséget. Oda, ahová eljutott a MKP, ahová sajnos eljutottak a kapcsolatok a magyar közösségen belül is, ez az ő felelősségük is, nem csupán Csákyé és Durayé" - nyilatkozta Bugár.