Az FBI fogja megrajzolni a caracali rém profilját

2019. szeptember 26., 17:21

Szerző:

A Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult segítségért a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Luiza Melencu ügyében, annak érdekében, hogy megállapítsák a lány DNS-profilját, és megrajzolják a feltételezett caracali gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai-viselkedési profilját - írja a Maszol.

A DIICOT közleménye szerint a teljeskörű DNS-profil (mitokondriális, kromoszomális és genetikai vizsgálat elvégzése) megállapítására nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem. A csontmaradványokat már elküldték az FBI-nak, hogy elemezzék, és arra is megkérték az amerikai nyomozó irodát, hogy a profilalkotást is végezzék el.

Mint tegnap mi is megírtuk, Luiza Melencu anyja nem hajlandó a lányától származó DNS-mintákat adni a hatóságoknak egy újabb vizsgálat elvégzéséhez, mert attól tart, hogy a nyomozók „beültetik” az erdőszélen talált csontmaradványokba, csakhogy végre lezárhassák a nyomozást. Az ügyészek azonban engedélyt kaptak a bíróságtól az eljárás elvégzéséhez. Bukarestben ugyanis nem tudták megállapítani, hogy a maradványok kitől származnak. Annyi biztos, hogy egy 15 és 19 év közötti lánytól, és semmiképpen sem a másik áldozattól, a 15 éves Alexandra Măceşanutól.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során mindkét lány megölését beismerte, a pontos DNS-vizsgálatokig azonban nem zárható ki, hogy akár több áldozatot is ejtett.