Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Nem hajlandó DNS-mintát adni a caracali rém egyik áldozatának anyja, mert nem bízik a nyomozókban

2019. szeptember 25. 10:59 - szerző: D. P.

A romániai Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Ügyészség (DIICOT) külföldön ismételtetné meg a Caracal melletti erdőszélen talált emberi maradványok DNS-ének vizsgálatát. Mindezt azért, hogy végre kiderüljön: valóban az áprilisban eltűnt 18 éves Luiza Melencu maradványaihoz vezette-e el még augusztusban a nyomozókat a kettős gyilkossággal vádolt Gheorghe Dincă, amint azt ő maga állította - írja a Főtér az Agerpres hírügynökségre hivatkozva.

A bukaresti Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) ugyanis nem jutott egyértelmű eredményre. Annyit tudtak megállapítani, hogy a maradványok egy 15 és 19 év közötti lánytól származnak, de semmiképpen sem a másik áldozattól, a 15 éves Alexandra Măceşanutól.

Tizenöt éves lány meggyilkolása Romániában George Dinca a román rendőrség által közreadott képen

A DIICOT tájékoztatása szerint Luiza Melencu anyja nem hajlandó a lányától származó DNS-mintákat adni a hatóságoknak egy újabb vizsgálat elvégzéséhez, mert attól tart, hogy a nyomozók „beültetik” az erdőszélen talált csontmaradványokba, csakhogy végre lezárhassák a nyomozást. Az ügyészek azonban engedélyt kaptak a bíróságtól az eljárás elvégzéséhez.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során mindkét lány megölését beismerte, a pontos DNS-vizsgálatokig azonban nem zárható ki, hogy akár több áldozatot is szedett.