CNN: Bomlásnak indultak a holttestek a maláj gép roncsai közt

Nem őrzik a helyszínt, nem szállítják el a halottakat. Nincsenek meg a fekete dobozok se – számolt be róla a CNN alapján a HVG.hu.

2014. július 19., 15:50

A lelőtt maláj utasszállító pilótafülkéje mellől adott riportot a CNN tudósítója. Mint elmondta, már a helyszín is jelzi, hogy a katasztrófa helyszíne nincs biztosítva.

Az amerikai tévétársaság riportere közölte, a területet ugyan az oroszbarát szakadárok ellenőrzik, de a roncsokat sem ők, sem más nem őrzi. Nem tapasztalt szervezett vizsgálatot vagy kegyeleti munkát, a helyszínen dolgozó mentősök csak megjelölik a halottak helyét, de el nem szállítják őket. A hőmérséklet emelkedik, a testek érezhetően bomlásnak indultak. Mint elhangzott, egyre csökken az esélye annak, hogy az áldozatok hozzátartozói időben megkaphassák szeretteik maradványait.

A roncsok, halottak és a gép tartalma rendkívül nagy, több kilométeres területen szóródtak szét. Jelenleg még arról sincs információ, hol vannak a gép fekete dobozai. Egyes hírek szerint ezeket a szakadárok Oroszországba akarják eljuttatni, ahol félő, hogy az oroszok megpróbálják meghamisítani az adatokat, amennyiben érintettek a gép lelövésében.