Az Iszlám Állam vállalta magára a fülöp-szigeteki merényleteket

2019. január 28., 08:32

Szerző:

A Fülöp-szigeteki, vasárnapi kettős merényletet, néhány órával később az Iszlám Állam dzsihadista csoport vállalta magára, a terrorcsoport közleményében tudatta, hogy két öngyilkos merénylője robbantotta fel magát - írja a Reuters.

27 halálos áldozata van annak a kettős pokolgépes merényletnek, amelyet vasárnap hajtottak végre a fülöp-szigeteki Jolo hasonnevű fővárosában. A merénylők először a Kármel-hegyi Miasszonyunk nevét viselő helyi székesegyházban vagy az épület mellett hoztak működésbe egy robbanószerkezetet, aztán detonáltak még egyet a kivezényelt mentőegységek érkezésekor. Oscar Albayalde országos rendőr-főkapitány közlése szerint a merényletnek polgári személyek mellett katonák is áldozatul estek, Delfin Lorenzana védelmi miniszter közlése szerint pedig a hadseregben készültséget rendeltek el.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.