Álügyvéd segítette papírokhoz Romániában a magát plasztikai sebésznek kiadó olasz parkolóőrt

2019. február 8., 15:48

Szerző:

Egy álügyvéd segítette a közegészségügyi igazgatóság engedélyének beszerzésében a több bukaresti magánklinikán műtéteket végző olasz álsebészt – nyilatkozta az Europa FM rádiónak a Román Ügyvédi Kamara szóvivője - írja a Maszol.ro.

Monica Cercelescu nem nevezte meg az illetőt, de azt mondta, nem szerepel az ügyvédi nyilvántartásban.

Matteo Politi
Fotó: Matty Mode/Facebook

A Romániában plasztikai sebészként praktizáló olasz álorvost, Matteo Politit szerda reggel szedték le a rendőrök a kürtösi határátkelőnél egy Bukarestből Budapestre tartó gyorsvonatról. A nyolc osztályt végzett parkolóőr olyan ügyesen adta ki magát orvosnak, hogy 2018 tavaszától négy romániai magánkórházban is dolgozott.

Az eset kapcsán nyilatkozó neves bukaresti plasztikai sebész, Victor Schwartz úgy tudja, a Matthew Mode néven bemutatkozó Politi elsősorban orrkisebbítést és zsírleszívást végzett.

Természetesen pocsékul, mert nem voltak meg a készségei, nem ismeri az eljárásokat. Rengeteg oktatóvideót nézett meg YouTube-on ezekről a műtétekről, hogy legyen valami fogalma róluk – írta a Corriere del Veneto.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.