A YouTube-ről tanulhatta a plasztikai sebészetet a nyolc osztályt végzett olasz álorvos

2019. február 7., 19:07

Szerző:

A Romániában plasztikai sebészként praktizáló olasz álorvost, Matteo Politit szerda reggel szedték le a rendőrök a kürtösi határátkelőnél egy Bukarestből Budapestre tartó gyorsvonatról. A nyolc osztályt végzett parkolóőr olyan ügyesen adta ki magát orvosnak, hogy 2018 tavaszától négy romániai magánkórházban is dolgozott.

Az eset kapcsán nyilatkozó neves bukaresti plasztikai sebész, Victor Schwartz úgy tudja, a Matthew Mode néven bemutatkozó Politi elsősorban orrkisebbítést és zsírleszívást végzett.

Természetesen pocsékul, mert nem voltak meg a készségei, nem ismeri az eljárásokat. Azt hiszem, rengeteg oktatóvideót nézett meg YouTube-on ezekről a műtétekről, hogy legyen valami fogalma róluk.

– írja a Corriere del Veneto nyomán a hvg.hu. 

Matteo Politi
Fotó: Matty Mode/Facebook

Politi azzal bukott le, hogy a műtőben nem tudott megfelelőképpen bánni a fecskendővel, valamint a higiéniai szabályokat sem tartotta be. Már javában folyik a vizsgálat ellene. A parkolóőrt hasonló csalási üggyel már Olaszországban is megvádolták, 2011-ben Veronában indult ellene eljárás, és másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Politi akkor egy tévécsatornának azt mondta:

– Orvosnak születtem, ez a szenvedély már gyerekkorom óta kísér. És az orvostudományt nem csak könyvekből lehet megtanulni.