A szerb elnök megdicsérte Borkai Zsoltot, szerinte Győr polgármestere nagyon rátermett ember

2019. október 23., 13:54

Szerző:

Egészen váratlan közéleti személyiségtől kapott támogatást Borkai Zsolt, Győr szexbotrányhős polgármestere – derül ki a Magyar Hang cikkéből. A lap arra a nyilatkozatra hívja fel a figyelmet, amelyet Aleksandar Vučić szerb elnök a TV Prvának, és amely szerint 

„nagyon rátermett” ember

Ezután felidézte, hogy Győr polgármestere, korábban 68 százalékos (2014-ben 61 százalékos – a szerk.) támogatottsággal nyert, most 53 százalékot (valójában 44 százalékot – a szerk) kapott.

Aleksandar Vučić azután beszélt Magyarországról, hogy a műsorvezető elejtette, hogy sokan Orbán Viktorral hasonlítják össze. Szerinte  Orbán Viktor sokkal nagyobb és komolyabb vezető nála, hiszen Magyarország 5,5 százalékos a gazdasági növekedés, a legmagasabb egész Európában. Magyarország így sokkal erősebb, mint valaha volt, Orbán Viktor népszerűsége pedig a legmagasabb Magyarországon Ü fejtegette. Attól nem tart, hogy a pártja, a Szerb Haladó Párt ugyanúgy elveszíti Belgrádot, ahogyan október 13-án a Fidesz elveszítette Budapestet. Szerinte az utóbbi állítás sem igaz, a Fidesz csak  Szegedet és Miskolcot (és Pécset és Szombathelyet – a szerk.) bukta, ami Budapestet illeti, Orbán Viktor csak három budai kerület elvesztése miatt aggódik.

A Magyar Hang erre nem tér ki, de Aleksandar Vučić éppenséggel ismerheti Borkai Zsoltot, a Győr polgármestere által használt egyik magánrepülőgép éppen aznap, október 5-én repült el Belgrádba, amikor Orbán Viktor a szerb fővárosban tárgyalt Aleksandar Vučićcsal és Milorad Dodikkal, a bosznia-hercegovinai szerb köztársaség elnökével. 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.