240-270 millió forintos luxus-kisrepülőgéppel szeret repkedni Borkai Zsolt – állítja a leleplező blog

2019. október 12., 12:49

Szerző:

Egy HA-BIC lajstromjelű Cirrus SR22T Platinum típusú kisrepülőgépet is használ  Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere. A kisrepülőgép az egyik ismert városi cég, a Somogyi Holding Zrt. tulajdonában áll. Ára felszereltségtől függően 800-900 ezer dollár, vagyis átszámítva 240-270 millió forint – írja a 444 a Győr fideszes polgármesterét leleplező blog pénteki bejegyzése nyomán.

A repülési napló tanúsága szerint a kisrepülőgép a legutóbb éppen a botrány kitörésének a napján, október 5-én emelkedett a magasba egy Győrből Belgrádig, tartó út kedvéért, hogy aztán másnap visszatérjen. 

A 444 próbálta elérni Somogyi Jánost, a Somogyi Holding tulajdonosát, hogy Borkai Zsolt valóban használja-e cége kisrepülőgépét, és ha igen, milyen ellenszolgáltatás fejében, de nem sikerült elérnie a cégvezetőt. Somogyi János egyébként  A-osztályú igazgatója egy Luxemburgban bejegyzett SR Group SA nevű cégnek, amelynek a másik A-osztályú igazgatója nem más, mint Rákosfalvy Zoltán, a Borkai Zsoltról kiszivárgott szexvideó másik főszereplője. Ez azt jelenti, hogy Somogyi János is érintettje az  Audi gyárbővítését megelőző földügyleteknek. Rákosfalvy Zoltán bizományosként másfél milliárd forintért felvásárolta azokat a mezőgazdasági területeket, amelyeken a német autógyártó logisztikai központot akart felépíteni, azután pedig, hogy megszerezte átadta őket az SR Group SA-nak. A mezőgazdasági területeket átminősítették, aztán hatalmas haszonnal, hétmilliárd forintért eladták az Audinak.

Ami a kisrepülőgépet illeti, a blog szerint a a Cirrus SR22T Platinum a legdrágább dugattyús egymotoros repülőgép a világon, kifejezetten luxuskategóriának számít. 2001 óta gyártják, magát a kisrepülőgépet is felszerelték ejtőernyővel, és műholdas telefon is van rajta.

A botrány kitörése óta Borkai Zsolt egyszer állt a nyilvánosság elé, egy videóüzenetben kérve bocsánatot a 2018. májusi horvátországi jachtkiránduláson rendezett orgiáért. Jelezte, hogy nem lép vissza az október 13-i önkormányzati választáson, az ügyben pedig jogi lépéseket tervez. Péntek este hatra meghirdetett egy rendkívüli sajtótájékoztatót is, de ezt az utolsó pillanatban lefújták. Szivárgó információk szerint a Fideszben kitört a pánik, belső felmérések szerint ugyanis a botrány már egész Magyarországon érezteti a hatását.