Viccnek szánta a hegyfalui plébános, hogy gázkamrába küldené azt az embert, aki csikkeket szórt a Mária-szobor virágtartójába, és már bocsánatot is kért

2018. július 23., 14:51

Szerző:

Fotó: keptar.oszk.hu

A múlt héten mi is megírhattuk, hogy másodszor adott adott ki körözést Dóka Ferenc hegyfalui plébános, miután valaki csikkeket szórt a helyi Mária-szobor előtt található virágtartóba.

„A nyomravezető neve teljes titokban marad, és a nyomravezetői díjat megemelem 30 ezer forintra. Kérem a település lakóit, segítsenek ezt a kártékony alakot kézre keríteni, hogy elnyerhesse jól megérdemelt ­­jutalmát”

– állt a falu buszmegállójába kihelyezett körözési felhíváson, amelyen ott áll a plébános neve és a telefonszáma is. A plébános az ABC betűihez kapcsolva jelezte azt is, mi volna a csikkszóró jól megérdemelt jutalma. Szerinte többek között akasztás, gázkamra, golyó általi halál, méreginjekció vagy villamosszék.

 

Dóka Ferenc most a 444-nek elmesélte, hogy bár ő természetesen viccnek szánta az egészet, a hirdetése olyan hullámokat kavart - a Tények is foglakozott vele - hogy azóta bocsánatot is kért miatta.

– Még a középkorban sem tehettem volna meg! És még harangkötelünk sincsen 

– jegyezte meg. 

A Mária-szobor lecsikkezése szerinte nagy felháborodást okozott a helyi hívek körében, hiszen a Szűzanya szobra mélyen tisztelt kegytárgynak számít, de elismerte, hogy az ő akciója is szülhetett ellenérzéseket, ami például abból is kiderült, hogy valaki időközben leszedte a hirdetést.

– Bár talán már én is levettem volna

– mondta a plébános.

Dóka Ferencet - akit még az önkormányzat is finoman megrótt azért, hogy engedély nélkül helyezett ki hirdetményt - azonban nem tudta megtörni az eset, annyira nem, hogy még mindig bízik abban, hogy egyszer meglesz a tettes, és ő elbeszélgethet vele arról, hogy miért csinált ilyent, mivel nem biztos abban, hogy a illető tisztában volt azzal, mit követett el a csikkezéssel – írja a lap.