Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Verseny nélkül megkapták az oroszok a Dunakeszi Járműjavítót

2019. május 29. 10:35 - szerző: 168 Óra

Versenyeztetés nélkül az orosz Transzmasholding tulajdonában levő TMH Hungary Invest Zrt.-hez kerül a Dunakeszi Járműjavító Kft. a hatalmas területű ingatlannal együtt – írja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület az Orbán Viktor miniszterelnök nevével fémjelzett kormányhatározat alapján.

A VEKE úgy tudja, hogy a lépés együtt jár a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler közötti együttműködési megállapodás felmondásával, így az emeletes motorvonatok a továbbiakban kizárólag Minszkben fognak készülni.

 

A Transmashholding 2016-ban jelentette be, hogy Magyarországra jön. Akkor még arról volt szó, hogy vegyesvállalatot csinálnak a Járműjavítóval. A cégben az Európa-szerte korrupcióval vádolt Alstom is tulajdonos.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nemrég a Népszava nyomán írtuk meg, hogy orosz diplomaták feltűnően gyakran járnak be Sziijjártó Péter külügyminisztériumába, aminek az egyik oka, hogy az orosz politikai vezetés Vlagyimir Putyin elnökkel az élén elégedetlen a kétoldalú kapcsolatok fejlődésével. késik a közös magyar-orosz egyiptomi vasútfejlesztési program, amelyben a kairói kormány 1300 új vasúti kocsi gyártására adott megrendelést a Transzmasholding Hungary magyar-orosz konzorciumnak, A gyártás elindításához a konzorcium meg akarja szerezni Dunakeszi Járműjavítót, csakhogy ez évek óta nem sikerül. Most úgy tűnik, sikerült.

(A hvg.hu nyomán)