Vascsővel verte és rabolta ki egy férfi volt zárkatársa idős édesanyját

2019. március 18., 12:23

Szerző:

Egy 40 éves férfi korábban egy zárkában ült egy elítélttel, akiről tudta, hogy az édesanyjával együtt lakik a XXII. kerületben, mivel egy időben a vádlott is ugyanazon a környéken lakott. Szabadulása után tavaly februárban megtudta, hogy volt zárkatársa már nem él – írja az ügyészség.

Még ugyanaznap, hogy értesült volt zárkatársa haláláról, részegen elment rabtársa idős édesanyjához. Rendőrnek adta ki magát, az asszonynak azt mondta, hogy fiáról kérne adatokat. A nő résnyire kinyitotta az ajtót, amit a férfi belökött, és egy vasrúddal a sértettet többször fejbe verte, és azután is folytatta a bántalmazást, hogy az asszony elesett.

Amikor a verést abbahagyta, azt mondta az asszonynak, hogy a fiával együtt ült a börtönben, aki tartozik neki félmillió forinttal, ezért pénzt követelt tőle. A sértett azt mondta a férfinak, hogy nincs pénze, ezért a vádlott rálépett a mellkasára és részben a nyakára, miközben életveszélyesen megfenyegette, és ismét pénzt követelt. A nő ekkor elárulta, hogy hol van a pénztárcája.

A férfi, miután megszerezte a pénzt, elhagyta a lakást, a magára hagyott asszony telefonon hívott segítséget. A rendőrség a férfit néhány órán belül a pénzzel együtt elfogta, őrizetbe vette.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörösen minősített – felfegyverkezve és időskorú sértett sérelmére elkövetett – rablás bűntette, és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van, büntetése akár 15 év szabadságvesztés is lehet.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.