Valami nagyon nem stimmel: hatmillióra bírságolták a TV2 műsorát, mert nem volt elég kiegyensúlyozott

2018. március 24., 07:19

Szerző:

Péntek délutáni döntései alapján 

6 millió 210 ezer forintra bírságolta a TV2-t a Nemzeti Választási Bizottság, amiért a Mokka című reggeli műsorukba 2018. február 19. és március 20. között nem hívtak be ellenzéki képviselőt

Pontosabban csak Fodor Gábort és Morvai Krisztinát szerepeltették, akik nem fideszesek, miközben a fideszesek folyamatosan kampányolhattak. A tévét eltiltották a további jogsértéstől. 

Az NVB egyébként úgy ítélte meg, hogy a fideszes kampányszöveget felmondó G. Fodor Gábor, a Századvég elnökhelyettese, Deák Dániel, a Figyelő politológusa, Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója, Speidl Bianka a Migrációkutató Intézet elemzője, Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, Kiszelly Zoltán és Lánczi Tamás politológus „által több alkalommal - és eltérő témában is - kifejtett vélemények és álláspontok szakmai megnyilvánulásoknak tekinthetők”, így ezt nem vizsgálták.

A Mokka „a választási kampány ötven napjából harminc napban jogsértően szerkesztette műsorát és a kampányidőszakból hátra lévő tizenhat nap ehhez képest jóval kevesebb ahhoz, hogy a Médiaszolgáltató műsoraiban megfelelően érvényesítse a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget” – áll a határozatban.

Andy Vajnának persze nem kell aggódnia a büntetése kifizetése miatt

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.