Újabb WizzAir-botrány: itthon hagytak két utast

2018. szeptember 28., 07:21

Szerző:

Még egy hét sem telt azóta, hogy tisztességtelen kereskedelmi magatartás miatt 25 millióra büntette a fővárosi kormányhivatal a WizzAirt, a cég újabb kellemtlen ügye derült ki. Ezúttal nem a csomagokat hagyták itthon, hanem két, érvényes jeggyel rendelkező utast – számolt be az ATV.

A Balogh házaspár szerda hajnalban indultak volna egy 29 fős csoporttal Debrecenből Tel Avivba szervezett programokkal, idegenvezetővel. A becsekkolásnál azonban szóltak a feleségnek és egy másik hölgynek, hogy több jegyet adtak el a kelleténél, ezért ők nem szállhatnak fel a repülőre. Hogy ne szakadjanak szét a családok, Balogh Ferenc felajánlotta a jegyét a hölgynek, így a feleségével ketten maradtak itthon.

Az utazási iroda vezetője elmondta: a túlfoglalás egy bevett gyakorlat a légitársaságok részéről. Ugyanakkor hozzátette: a WizzAir teljesen jogtalanul és szabályellenesen kiemelt két főt a csoportból. Ilyenre nem is hallottunk még precedenst, hogy egy csoportfoglalást megbontsanak” – fogalmazott Darai-Nagy Judith, a Smart Travel ügyvezető igazgatója.

Szabály szerint ugyanis, ha a túlfoglalás miatt nem fér fel valaki, akkor először önkénteseket kell keresni, akik hajlandók lemondani vagy elhalasztani az utat valamilyen kompenzáció vagy kedvezmény fejében. Ha nem jelentkezik senki, akkor van joga légitársaságnak megtagadni egy utas fuvarozását, de ekkor köteles kártérítést fizetni, állni a felmerülő költségeket és adott esetben szállásról gondoskodni.

Az itthon hagyott házaspár ügyvédet fogadott, milliós kártérítést szeretnének a légitársaságtól.