Újabb nyomozás indult Kósa 1300 milliárdos csengeri kalandja miatt

2018. április 26., 13:12

Szerző:

Nyomozást rendelt el az V. és XIII. kerületi ügyészség Tényi István feljelentése alapján Kósa Lajos 1300 milliárdos megvezetése kapcsán – derül ki a Zoom által megismert dokumentumokból.

Kósa Lajos és Szabó Gáborné
Fotó: Blikk

A közérdekű feljelentéseiről ismert Tényi ezúttal személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt fordult a rendőrséghez. A papírok szerint az ügyészség a nyomozásra a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

Tényi István egy másik feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészség Kósa Lajos botrányával kapcsolatosan április elején már elutasította, a közokirat-hamisítás miatt tett bejelentése nyomán – akkortájt legalábbis –  nyomozott az NNI. 

A választások előtt elsőként a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy körülbelül 1300 milliárd forintnyi pénz fölötti rendelkezési jogot biztosított Kósa Lajosnak egy titkos, 2013-ban, közjegyző előtt kötött szerződés. A pénzt a papírok szerint egy csengeri nő örökölte. 

Ráadásul a szerződés tartalmazta, hogy a csengeri asszony – aki egy időben baráti kapcsolatot ápolt Kósával, de a legutóbbi hírek szerint most Svájcban tartózkodik –  emellett 800 millió forintos ajándékozási szerződést is készített, aminek kedvezményezettje Kósa Lajos 82 éves, sertésmágus édesanyja lett volna. Kósa az ügyet szélhámosságnak, kamutörténetnek nevezte.

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.