Védelmet kér Svájcban a csengeri örökösnő, fél Kósa Lajostól

2018. április 21., 17:05

Szerző:

Védelmet kért Svájcban Szabó Gáborné, az az állítólagos csengeri örökösnő, aki egy közjegyzői okirat tanúsága szerint 2013-ban egy 4,35 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) örökség kezelésével bízta meg Kósa Lajost.

Szabó Gábornét Magyarországon csalásért körözik. Jelenleg Svájcban tartózkodik, és a Független Hírügynökségnek adott interjújában árulta el, hogy hétfőn védelmet fog kérni a helyi hatóságoktól. Ennek nincs akadálya, mert nemzetközi körözést még nem adtak ki ellene, és az elmondása szerint „törvénytelenség”, amit vele művelnek Magyarországon. Erre példaként azt említette, hogy sorra hallgatják ki az ismerőseit, akik nem tudnak semmiről. 

Kósa Lajos és Szabó Gáborné
Fotó: Blikk

Beszélt arról is, hogy van egy százmillió forintos adóssága és két másik is, amelynek az összegéről nem beszélt, de mindegyik rendezni akarja. A pénzének egyelőre csak egy részéhez jutott hozzá, a többihez pedig május 1. után fog, amikor pedig arról kérdezték, hogy ezt Kósa Lajos hogyan tudná megakadályozni, így válaszolt:

Nem tudja megakadályozni. Akkor tudja megakadályozni, ha engem elfognak. Vagy megölnek.

Felhívta a figyelmet arra a szórakoztató tényre is, hogy a rendőrség honlapja, a police.hu körözési listáján egy olyan fényképe szerepel, amelyen eredetileg Kósa Lajos is szerepel, de a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős minisztert levágták róla.

A Szabó Gáborné és Kósa Lajos köröl forgó ügy az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampány legnagyobb botránya volt. Először a Magyar Nemzet szellőztette meg az 1300 milliárd forintos örökség hírét, azt a 168 Óra írta meg először, hogy Szabó Gáborné férje nemrég öngyilkos lett, és kiderült, az hogy Kósa Lajos nemcsak a hihetetlen összegű örökség kezelését vitte szentesíttette közjegyzői okiratban, hanem azt is, hogy Szabó Gáborné 800 millió forintot ajándékoz az ő édesanyjának. A tárcavezető azóta menekül az újságírók kérdései elől.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.