Újabb holttestet találtak a Dunában Madocsánál, még három áldozatot keresnek

2019. június 12., 20:52

Szerző:

A dunai hajóbaleset újabb dél-koreai áldozatát találták meg szerda este - értesült a 168 Óra. Az azonosítás még folyamatban van, úgy tudjuk, a holttestet a Tolna megyei Madocsánál találták meg. 

Az ORFK kommunikációs szolgálata egyelőre azt az információnkat erősítette meg, hogy holttestet találtak a Dunában, az azonosítás pedig folyamatban van. 

A hajóbaleset dél-koreai utasai közül még három embert keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság késő este közölte, hogy befejezték a Hableány szemléjét, mely során nem került elő újabb holttest.                     

Mint írták:

„A 2019. május 29-én történt dunai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány kiemelése 2019. június 11-én reggel megtörtént. A kiemeléskor a hajóban négy holttestet találtak, majd ezt követően az áldozatokat azonosították, a hajót a szemle végrehajtásához egy csepeli kikötőbe szállították.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az ügyészséggel együttműködve, szakértők bevonásával a hajó szemléjét befejezték, abban újabb holttestet nem találtak.

 

A kutatásban résztvevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is folytatják a keresést." ​

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.