Már 23 éve meghalt a férfi, akinek a hamvait megtalálták a töki páncélszekrényben

2020. június 6., 09:00

Szerző:

Több részlet is kiderült az elképesztő töki történettel kapcsolatban, melynek a Bors a helyszínen járt utána. Mint mi is megírtuk, az 1300 lelkes Pest megyei község a Facebookon tette közzé, hogy egy elhunyt férfi, bizonyos K. László hamvait találták meg az önkormányzat páncélszekrényében, nem tudják, hogy került oda, viszont ennek ellenére eltemették.

A Bors szerint az önkormányzat az urnában talált névtábla alapján próbálta felkutatni a már 1997-ben elhunyt K. László családját. Az önkormányzat kegyeleti okokból nem kívánt nyilatkozni a férfiról, de az kiderült, hogy

az októberben megválasztott új polgármester, Bősze András találta meg a hamvakat, amikor rendet kívánt tenni az épületben.

A férfi rokonait nem találták meg – a lap munkatársa még olyan emberrel sem találkozott a községben, aki ismerte volna az illetőt –, de a töki re­formátus lelkésszel egyetértésben saját hatáskörben gondoskodtak K. László eltemetéséről. Mivel a helyi temetőben nincs urnafülke, a hamvvedret föld alá helyezték.

Azt sem tudni, K. László egyáltalán hány évesen hunyt el.

A települést ko­rábban több mint másfél évtizedig vezető Baksa László azt mondta, abban biztos, hogy az urna az ő vezetésem alatt nem kerülhetett a páncélszekrénybe. „Ha mégis ilyen történt volna, arról tudnék. Nekem egyébként sosem volt kulcsom a biztonsági szekrényhez” – mondta a lapnak.

A rejtély a jelek szerint tehát örökké rejtély marad...

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.