Titkos luxuskocsi-beruházás: újabb Fidesz-botrány

Miután 600 millióért szerzett be új autókat a kormányzat, itt az újabb autós botrány! Hiába tiltotta meg tavaly ősszel Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, a Magyar Posta mégis új autókkal lepte meg felsővezetőit - értesült a Blikk.

2011. augusztus 24., 18:33

A postás főnökök így most 176 darab VW Passatnak, Skoda Octáviának, Skoda Fabianak örvendezhetnek. A flottába Fiat Scudó kisbuszok is bekerültek. A Magyar Posta nem verte nagy dobra a vásárlást, sőt, inkább jól elhallgatta azt, de a

Blikk megkereséséremégis nyilatkoztak. - A lecserélt járművek jelentős része 6 éves és voltak totálkáros darabok is, de tényleg előfordult a flottában 2 éves autó is. Csak egyben lehetett visszaadni a lízingcégnek a teljes flottát, miután tavaly év végén lejárt a szerződés - tudatta a sajtóosztály.

Most kevesebb nagy és több kisautót bérelnek. Azt nem árulták el, mennyibe kerül mindez a Postának, csak hogy négy év alatt 100 millió forintot takarítanak meg vele.

A bulvárlap informátorai azonban arra hívták fel figyelmünket, hogy a felsővezetés nagy része új autó volánja mögé ülhetett be.

A társaság sajtóosztálya azt nem árulta el a Blikknek, hogy a flotta hány új, és hány használt autóból áll.

Mint ahogy azt sem sikerült pontosan megtudnunk, milyen beosztás mellé jár céges kocsi a postánál.

„Az autóhasználatot az utazási szükségletek és a betöltött munkakör együttesen határozzák meg. Vidéki utak szervezésénél lehetőleg több munkatárs egyidejű utazását szorgalmazzuk" - fogalmazott tapintatosan a sajtóosztály.

A Blikk megkereste a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy megtudják, miért engedélyezte mégis a felsővezetői autók cseréjét Fellegi Tamás miniszter.

Ezt a nehezen értelmezhető, bikkfa nyelven íródott hivatalos választ kapták: „ A miniszter felkérte a Magyar Posta vezérigazgatóját, hogy a szükséges intézkedéseket kiemelt figyelemmel a jogszabályi, közfeladat ellátási és költségtakarékossági szempontokra, saját hatáskörben hajtsa végre, mindemellett biztosítva az üzletmenet, egyben a kapcsolódó közfeladatok ellátásának folyamatosságát."

Egyébként amikor a Blikk korábban fotókkal bizonyította, hogy a Posta új autókat szerzett be, a gazdasági helyzetre való tekintettel a minisztérium leállíttatta a beszerzést.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.