Teljesen megsemmisültek a Demokratikus Koalíció irodái, jelenleg is tart a kármentés

2018. november 17., 17:41

Szerző:

Helyszínen lévő tudósítónk arról tájékoztatta a 168 Órát, hogy még este fél hatkor is tart az oltás, lángokat ugyanakkor nem lehet látni annál a Teréz körúti épületnél, amely délután kapott lángra. A kármentéshez nagy erőkkel vonult fel a Katasztrófavédelem, akik a körutat rendőri segítséggel biztosítják.

A Demokratikus Koalíció azt a tájékoztatást kapta, hogy a tűz az épületnek elsősorban a DK irodáinak is helyet adó 5. emeletèt érintette. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett; a DK irodái teljesen megsemmisültek. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt – írta újabb közleményében Rónai Sándor.

Zajlik Gyurcsány Ferencék irodájának oltása
Fotó: Bíró Veronika
Nagy erőkkel mentik a kárt a szakemberek
Fotó: Bíró Veronika

A DK szóvivője jelen van a mentésnél, ám kollégánkat nem engedték oda Rónaihoz.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.