Szidta, leköpte és fenyegette tanárát egy nagykátai diák, társai pedig arra biztatták, hogy üsse is meg

2020. február 2., 09:46

Szerző:

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult nyomozás a Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában történt eset miatt, amiről az RTL Klub számolt be szombaton. A pénteken készült felvételen az látszik, ahogyan

egy diák szidalmazza, fenyegeti és leköpi a tanárát, társai pedig arra biztatják, hogy üsse is meg.

A felvételt az egyik tanuló készítette.

 

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint egyre gyakrabban történik ehhez hasonló eset, sokkal több, mint amennyi felkerül az internetre. Úgy gondolja, hogy iskolai programokat kellene indítani az agresszió kezelésére, és ebbe a diákok mellett a szülőket és a tanárokat is be kellene vonni.

A videón látható eset miatt a diákok ellen fegyelmi eljárás indult.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.