Tagad a tatai nő, aki a saját apját bízta meg azzal, hogy ölje meg kisebbik gyerekét

2018. május 22., 15:08

Szerző:

A vád szerint egy tatai nő arra próbálta rávenni apját, hogy ölje meg a nő kisebbik, három éves lányát. A nő interjút adott a Hír TV Riasztás című műsorának. Tagadja a vádakat, ártatlannak vallja magát, és azt mondja, egyedül hagyta a kislányt a nagyapával, mert „rájött a wc-zés”.

Az apa egy rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható. A nő állítólag leitatta apját, majd a vád szerint meggyőzte az ittas férfit, hogy ölje meg a kislányt. A férfi majdnem egy percig fojtogatta a gyereket, de amikor kékülni kezdett a kislány, a férfi elengedte. Mikor a nő látta, hogy apja nem teljesíti kérését, hazaküldte a férfit, és kihívta a mentőket.

Az elmeorvos szakértő szerint a nő beszámítható, tehát büntethető. A nagyapa részletes beismerő vallomást tett, elmondta a rendőröknek, hogy lánya kérte arra, hogy fojtsa meg a kislányt a tó partján.

Az anya, Merényi Mónika ezzel szemben azt mondja, hogy csak azért hívta találkozóra apját tavaly augusztusban, hogy segítsen neki megjavítani egy kályhát abban a házban, amit a nő a nagymamájától örökölt. Oda akart költözni két lányával. A buszállomáson találkoztak, onnan indultak el a Cseke tó partjára sétálni. A kislányt, Hannát babakocsiban tolta, a nagyobbik lányát a testvérénél hagyta.

– Tudta az asszony azt, hogy az apja könnyen befolyásolható. Ezért alkoholt vásárolt, sört, bort, konyakot és leültek egy padra, ahol a férfi egy óra leforgása alatt az összes alkoholt megitta. Mikor megérkeztek a Cseke tóhoz az asszony kihasználta azt, hogy az apja ittas állapotban van, és felszólította, hogy fojtsa meg a kislányt – mondja Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom megyei főügyészség szóvivője.

A nő tagadja a vádakat.

– Rám jött a wc-zés. És én elmentem a bokorhoz wc-re és megkértem, hogy vigyázzon a kislányra. De én nem gondoltam ebbe bele, hogy akár két perc alatt ez az ember tud ellenséget tenni a gyerekemmel. Hallottam, hogy sír, és kérdeztem hogy mi a baj és nem szólt semmit. És mikor odamentem már ilyen vérfoltos volt az arca - mondta Merényi Mónika.

A nő ellen most emeltek vádat, a gyilkosság felbujtójaként akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Mivel a nagyapa önként elállt a gyilkosságtól, rá csak felfüggesztett büntetést kért az ügyészség. A két kislányt azonnal kiemelték a családból, jelenleg nevelőszülőknél vannak.